Eten & Drinken

Beginnen met Rapley Methode; 6 tips voor ouders

rapley methode vies

Wil je gaan beginnen met de Rapley Methode? Ik geef 6 tips die je gaan helpen met een succesvolle start. (Die ik graag zelf van te voren had willen weten šŸ™‚

1.Gebruik geen borden en kommen. Tenzij je wilt dat ze door de kamer vliegen. Leg het eten op het blad van de kinderstoel of op tafel en onthoud, het is een ontdekkingsreis voor de baby. Of dat nou is: ‘oooooh, een wortel in mijn mond’ of ‘ooooooh, er vliegt een bord door de kamer’. De Rapley-methode gaat over ontdekken en experimenteren.

2.Het wordt een smeerboel, ja echt. Als het zomer is kun je het beste buiten in de tuin eten en de kleertjes van je baby grotendeels uittrekken. Als het winter is kun je bijvoorbeeld een plastic tafelkleed onder de stoel leggen, zodat de vloer/tapijt schoon blijft. Bij je baby kun je een slabbetje aandoen om de schade te beperken.

3.Uit ervaring blijkt, hoe meer moeite jij doet voor een maaltijd, des te minder graag je baby het eet. Bespaar jezelf de moeite, en sloof je niet teveel uit. Geef ze wat jij ook eet. Als ze het niet lusten, prima. Ze krijgen genoeg calorieƫn binnen met melk.

4.Geef ze niet te veel hapjes om uit te kiezen. Dan raken ze overprikkeld. 3 stukken is voldoende aan het begin.

5.We weten allemaal, als een baby honger heeft, moet je snel handelen want ze schreeuwen dan moord en brand. Dit is dan ook niet het beste moment om te experimenteren met hapjes. Het beste moment is tussen twee melkvoedingen door.

6. Zorg dat je een camera bij de hand hebt. Het levert gegarandeerd hilarische momenten op, die je niet wilt vergeten.

Lees ook mijn blog “Wat is Rapley methode” met alle informatie die je nodig hebt zoals: wanneer mag ik beginnen? Gevaren van stikken en verslikken en groente en fruit ideeĆ«n, die heel geschikt zijn voor Rapley methode.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply