Eten & Drinken

Rapley recepten: stoomgerechten die heel simpel zijn!

eten rapley

Op zoek naar perfect eenvoudige Rapley-recepten? Alle geschikte groenten- en fruitsoorten vind je hier! Je kunt zelf natuurlijk mixen en matchen en er jouw eigen feestje van maken 🙂

Belangrijk is dat het eten van een textuur is, die de baby makkelijk zacht kan maken. Zorg dat fruit en groenten worden gekookt tot relatief zacht voedsel. Of snijd het voedsel met “kartelrandjes”, wat handige handvatten geeft om je baby te helpen vasthouden.

Eten schillen voor mijn baby?

Het is eigenlijk nogal verrassend hoe snel baby’s leren welke delen van een fruit of groente eetbaar zijn! En welke delen dat niet zijn. Veel ouders bieden fruit en groenten aan hun kleintjes met hun schil nog steeds aan. De meeste baby’s hebben de neiging om delen van het fruit of groenten uit te spugen die ze niet kunnen of niet willen eten.

Dat gezegd hebbende, het aanbieden aan een heel jonge baby, bijvoorbeeld een hele peer, kan een ​​behoorlijke uitdaging zijn – dus de meest voorkomende benadering is om het fruit of de groente in stukken te snijden, de schil te verwijderen en het makkelijker te maken.eten rapley

Fruit – stomen of koken

 • Abrikoos:
  om het makkelijk te maken, kun je huid verwijderen en de abrikoos in stukken snijden. Kies voor stukken, die iets groter zijn dan zijn vuist. Sommige ouders geven fruit met huid. Dat kan ook, je zult merken dat baby’s stukjes uitspugen die ze niet kunnen of willen eten.  
 • Appel:
  voor een baby van 6 maanden is een appel nog te hard. Je kunt de appel het beste zacht maken door te stomen of te koken. De textuur moet zo zijn, dat het eenvoudig is voor de baby om het zacht te maken in zijn mond. Test met je duim en wijsvinger of je de appel kunt pletten.
 • Avocado:
  snijd de avocado in partjes. Je kun de huid er eraf halen aan het begin. Later zullen ze deze zelf uitspugen.
 • Banaan:
  een banaan kun je eenvoudig in kleine stukken snijden ter grootte van een vuistje. Of het een smeerboel wordt als hij er in knijpt? Jazeker, dat wordt het. Wees voorbereid 😉
 • Mango:
  snijd de mango in partjes. Je kunt de huid er eraf halen aan het begin. Later zullen ze deze zelf uitspugen.
 • Meloen:
  snijd de meloen in partjes. Verwijder de zaadjes. Je kunt de huid er in het begin afhalen. Later zullen ze deze zelf uitspugen.
 • Peer:
  snijd de peer in partjes. Verwijder de binnenkant. Zorg dat de peer rijp is, zodat je baby het goed fijn kan maken in zijn mond. Je kunt de huid er in het begin afhalen. Later zullen ze deze zelf uitspugen.
 • Perzik:
  snijd de perzik in partjes. Zorg dat de perzik rijp is, zodat je baby het goed fijn kan maken in zijn mond. Verwijder ook de pit. Je kunt de huid er in het begin afhalen. Later zullen ze deze zelf uitspugen.
 • Pruim:
  snijd de pruim in partjes. Je kunt de huid er in het begin afhalen. Later zullen ze deze zelf uitspugen.

baby rapley methode

Groente – stomen of koken

 • Aardappel:
  Gebakken of gestoomde zoete aardappel is een geweldig beginner eten. U kunt het in dikke stokjes snijden en bakken als frietjes of stoomken en vervolgens een beetje mashen.
 • Bloemkool:
  Een andere populaire keuze is voedsel zoals broccoli, met de natuurlijke ‘handgreep’ die door de stam wordt verstrekt.
 • Broccoli:
  Een andere populaire keuze is voedsel zoals broccoli, met de natuurlijke ‘handgreep’ die door de stam wordt verstrekt.
 • Courgette:
  kook of stoom de courgette totdat het zacht is. Verwijder de schil voor baby’s van 6 maanden. Snijd de courgette over de lengte in 4 stukken, zodat het goed vast te pakken is voor je baby. Maak de stukken ter grootte van zijn vuistje.
 • Komkommer:
  verwijder de schil voor baby’s van 6 maanden. Snijd de komkommer over de lengte in 4 stukken, zodat het goed vast te pakken is voor je baby. Maak de stukken ter grootte van zijn vuistje.
 • Pompoen:
  verwijder de schil en de zaden. Kook of stoom het zacht en bied het aan in stukken ter grootte van zijn vuisjte.
 • Rode biet:
  verwijder de schil, kook of stoom het zacht. Biedt het aan in stukken ter grootte van zijn vuistje. Let op, rode bieten geven vervelende vlekken, dus bescherm kleding en meubels.
 • Tomaat:
  je kunt aan het begin het schilletje verwijderen. Snijd de tomaat in partjes ter grootte van zijn vuistje.
 • Wortel:
  als eerste voedsel kiest men vaak voor wortel. Stoom of kook de wortel tot het zacht is. Test met je duim en wijsvinger of je de wortel kunt pletten.

Veel plezier met je kleintje! Geniet vooral van de ontdekkingsreis van je baby. Houd je camera gereed en lach met elkaar om alle grappige en trotse momenten. Lees ook mijn blog “hoe moet je beginnen met Rapley: 6 tips voor ouders” 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply